Checkpoints

Start & mål: IceHotel Jukkasjärvi

Start och mål av Tobacco trail 2019 kommer att vara på Torneälven vid världberömda IceHotel i byn Jukkasjärvi utanför Kiruna. Här kommer även tävlingscentrum vara beläget.

Lannavaara

Checkpoint Lannavaara är belägen vid "Kristallen" som ägs av Jenny Söderström. Hennes föräldrar bildade företaget som då främst skulle arbeta med produktion och design av norrbottniska stensmycken i kombination med guldvaskning för att locka turister till Lannavaara. Kristallen är i huvudsak ett utbildningsföretag inom gemmologi, stenslipning, guld och silversmide. I dag har Kristallen butik med egna designade smycken och en av nordens största mineralsamlingar. Uppställningsplatsen är på jokken nära Lainioälven och det är ca 75 m till sovplats, toalett. Möjlighet att köpa lagad mat finns.

Saivomoutka

För tävlande i öppen klass kommer de tävlande till Saivomuotka efter halva loppet. Checkpointen ligger vid byns gamla skola där det finns möjlighet att sova inomhus samt möjlighet till att köpa lagad mat. Uppställningsplatsen ligger på Könkämäälven prcis på gänsen mellan Sverige och Finland.